Wanha Makasiini Bistro – Laadukas Ravintola sataman syleilyssä
Keittiömme suunnittelee Wanha Makasiini Bistron annokset rakkaudesta ruokaan. Kaikki annoksemme valmistetaan ammattitaidolla tarkoin valikoiduista tuoreista raaka-aineista. Annoksissa on mukana ripaus Makasiinin henkeä, krouvisti – ei liian hienosti.
Ruokalista
KEITTIÖMESTARIN MENUT SYKSY 2024
LIHAMENU 65 €
Viinipaketti 32€ (12+16+8 cl)
POSSUA JA PIPARJUURTA (L, G) (Suomi)
Heinällä savustettua Ikosen tilan porsaankieltä, marinoituja kanttarelleja,
Muija-liköörillä maustettuja puolukoita ja piparjuurikreemiä
Viini: Podere 29 Avia Pervia Primitivo Puglia IGT
PEURAA JA PUNAJUURTA (L, G)(Suomi)
Paistettua kuusipeuran ulkofilettä, lakritsalla maustettua punajuuripyreetä,
paahdettua keltajuurta ja mustikka-punaviinikastike
Viini: Domaine Grand Tinel Cotes Du Rhone rouge
SUKLAATA JA TATTIA (L)
Tattibrownie, rosmariinikinuskia, kirsikkajäätelöä ja marinoituja kirsikoita
Viini: Vigneti Di Ettore Recioto
* * * * *
KALAMENU 56 €
Viinipaketti 32€ (12+16+8cl)
MAA-ARTISOKKAA JA MÄTIÄ (L)
Paahdettua maa-artisokkaa, maa-artisokkapyrettä, kylmäsavustettua lohen mätiä,
raastettua piimää ja mallascrublea
Viini: Ruhlmann Cuve Jean Charles Riesling
NIERIÄÄ JA KUKKAKAALIA (L, G)
Paistettua nieriää, vanilja-kukkakaalipyreetä, hiillostettua kyssäkaalia ja
manteri- beurre blanc
Viini: Fattoria Pagano Pectus
PISTAASIA JA TYRNIÄ (V, G)
Pistaasilunta, paahdettuja pistaasipähkinöitä, jugurttimoussea,
tyrnisorbettia ja marinoitua tyrnimarjaa
Viini: Muscato Di Asti
* * * * *
KASVISMENU 54 €
Viinipaketti 32€ (12+16+8cl)
PORKKANAA JA PERSILJAA (V, G)
Porkkanaa kolmella tapaa, vegaanista fetajuustoa ja persiljamajoneesia
Viini: Fattoria Pagano Pectus
ARTISOKKAA JA KURPITSAA (V, G)
Latva-artisokan sydämiä, kurpitsahummusta, paistettuja sieniä ja valkoherukka-vinaigrette
Viini: Weingut Polz Steiricher Spiegel
PISTAASIA JA TYRNIÄ (V, G)
Pistaasilunta, paahdettuja pistaasipähkinöitä, jugurttimoussea, tyrnisorbettia ja marinoitua tyrnimarjaa
Viini: Muscato Di Asti
Alkuruoat
POSSUA JA PIPARJUURTA (L, G) (Suomi) 15,90 €
Heinällä savustettua Ikosen tilan porsaankieltä, marinoituja kanttarelleja,
Muija-liköörillä maustettuja puolukoita ja piparjuurikreemiä
Viini: Podere 29 Avia Pervia Primitivo Puglia IGT
MAA-ARTISOKKAA JA MÄTIÄ (L) 14,90 €
Paahdettua maa-artisokkaa, maa-artisokkapyreetä, kylmäsavustettua lohen mätiä,
raastettua piimää ja mallascrumblea
Viini: Ruhlmann Cuve Jean Charles Riesling
PORKKANAA JA PERSILJAA (V, G) 13,90 €
Porkkanaa kolmella tapaa, vegaanista fetajuustoa ja persiljamajoneesia
Viini: Fattoria Pagano Pectus
* * * * *
Pääruoat
PEURAA JA PUNAJUURTA (L, G)(Suomi) 39,90 €
Paistettua kuusipeuran ulkofilettä, lakritsalla maustettua punajuuripyreetä,
paahdettua keltajuurta ja mustikka-punaviinikastike
Viini: Domaine Grand Tinel Cotes Du Rhone rouge
KARITSAA JA TRYFFELIÄ (L, G)(Suomi) 34,90 €
Fermentoidulla pippurilla glaseerattua ylikypsää karitsanniskaa,
paahdetulla valkosipulilla maustettua perunamuussia,
hiillostettua kyssäkaalia ja kermainen miso-tryffelikastike
Viini: Vigneti Di Ettore Ripasso Classico
NIERIÄÄ JA KUKKAKAALIA (L, G) 30.90€
Paistettua nieriää, vanilja-kukkakaalipyreetä, hiillostettua kyssäkaalia
ja manteri- beurre blanc
Viini: Fattoria Pagano Pectus
ARTISOKKAA JA KURPITSAA (V, G) 28,90€
Latva-artisokan sydämiä, kurpitsahummusta, paistettuja sieniä
ja valkoherukka-vinaigrette
Viini: Weingut Polz Steiricher Spiegel
* * * * *
Jälkiruoat
SUKLAATA JA TATTIA (L) 13,90 €
Tattibrownie, rosmariinikinuskia, kirsikkajäätelöä
ja marinoituja kirsikoita
Viini: Vigneti Di Ettore Recioto
PISTAASIA JA TYRNIÄ (V, G) 13,90 €
Pistaasilunta, paahdettuja pistaasipähkinöitä, jugurttimoussea,
tyrnisorbettia ja marinoitua tyrnimarjaa
Viini: Muscato Di Asti